Nieuwe bankjes beklad in Nijkerk

Dinsdag is het wandelaars opgevallen dat de bankjes in het Reenenpark in Nijkerk nu al beklad zijn.Het parkje...

Wethouder Koser Kaya leest voor op school

In het kader van de actie 033leestvoor, lezen de Amersfoortse burgemeester en wethouders maandag 15 april voor op scholen. Dit is het...

Havik afgesloten

Vanaf vandaag is de Havik tijdelijk afgesloten voor verkeer tussen bepaalde tijden. Zo is er dit weekend het smartlappen feest en er...

Jongeren voeren actie in de nacht van Goede Vrijdag (19 april) live op...

Vijftig jongeren uit verschillende kerken in Amersfoort en Leusden gaan in de nacht van Goede Vrijdag (19 april) op Stille Zaterdag actie voeren voor daklozen, vluchtelingen, mensen die eenzaam zijn, mensen die moeten werken… mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Meer ruimte voor water en groen in Amersfoort: stad maakt zich klaar voor klimaatveranderingen

Het beter verwerken van hoosbuien, meer verkoeling bij hitte, maatregelen tegen verdroging, een groter leefgebied voor bijen en vlinders en meer parken om te spelen. Amersfoort zet in op een betere leefomgeving voor plant, dier en mens. Klimaatbestendigheid, recreatie en biodiversiteit gaan daarbij hand-in-hand. “De uitdaging is om hier ruimte voor te blijven vinden in een groeiende stad als Amersfoort,” aldus wethouder Kraanen. “Het doel is in 2050 een klimaatbestendige stad met volop ruimte voor water en groen te zijn.” Gisteren heeft het college het programma Klimaatbestendige en Groene Stad vastgesteld.

Cafe operaplein gesloten

Van café Pamukkale op het Operaplein in Amersfoort is de vergunning per 18 maart ingetrokken omdat de leidinggevenden in het café niet op de vergunning vermeld stonden.

IVN natuurexcursie zondag 14 april: Vroege vogels 2019

Op zondag 14 april organiseert het IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid, een natuurexcursie. Tijdens deze excursie kijken en luisteren we naar de vogels op landgoed Nimmerdor. Nimmerdor vormt met zijn statige beuken- en eikenlanen, reliëf, loof-, naald- en gemengd bos een aantrekkelijk gebied, niet alleen voor de mens maar ook voor de vele soorten vogels. De start is bij het witte hek Keesomstraat / Kamerlingh Onnesstraat, 3817 JW Amersfoort.

Open dag op 28 april 2019 bij Kanovereniging Keistad

Op zondagmiddag 28  april bent u vanaf 13.00 welkom bij Kanovereniging Keistad aan de Stuw 1 te Amersfoort. U kunt hier kennismaken met het varen in Kajaks en Openkano’s (“Canadese kano”). Ook zijn er drie tweepersoonskajaks waarin ouder\begeleider met hun kind kunnen varen. Jeugd vanaf 12 jaar kan in een van onze jeugdkajaks varen.

DierenPark Amersfoort zet het Boerenleven in het zonnetje tijdens de meivakantie

DierenPark Amersfoort roept alle kinderen en ouders op om tijdens de meivakantie hun klompen aan te trekken en de handen uit de mouwen te steken. “De vakantie staat in het teken van het Boerenleven, want het is dé ideale tijd van het jaar om de buitenlucht en de eerste warme zonnestralen op te zoeken”, zegt projectleider Hylke Steggerda.

Poging overval bristol Amersfoort

Omstreeks 18:30 uur heeft de politie een zoekactie opgestart naar een verdachte die gevlucht zou zijn na een overval bij de Bristol aan de Grote Haag.