22 september geeft de Bibliotheek Eemland een feestje omdat BoekStart 10 jaar bestaat. Op dit feestje wordt een verhaal verteld, een liedje gezongen, een taartje gegeten en staat er een cadeautje klaar. Ouders krijgen tips over voorlezen aan baby’s en peuters. En natuurlijk kunnen alle kinderen gratis worden ingeschreven als bibliotheek lid en met een tas vol (baby)boekjes naar huis gaan! Met het feest wil de Bibliotheek laten zien dat voorlezen aan jonge kinderen erg belangrijk is voor de ontwikkeling en wat de Bibliotheek hier aan kan bijdragen.

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band tussen ouder en kind.

Alle jonge ouders met baby’s en dreumesen zijn welkom op het Boekstartfeestje in een van de vestigingen van de Bibliotheek Eemland. En natuurlijk ook ouders die binnenkort een kindje verwachten.