Grootouderdag Amersfoort vindt plaats op zaterdag 6 oktober in dorpshuis De Neng in Hoogland. Grootouderdag is een speciale feestdag, waar generaties elkaar ontmoeten, van elkaar leren en om opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten  Deze feestdag is overgewaaid uit Italië. Daar is het al 13 jaar een landelijke feestdag, genaamd Festa dei Nonni (Grootouderdag).

In diverse steden zoals Amersfoort, Deventer en de regio Apeldoorn vinden activiteiten en festiviteiten plaats.

In dorpshuis De Neng zijn onder meer bloemen en muziekworkshops voor grootouders en kleinkinderen. Om de middag een Italiaans tintje te geven zijn er Italiaanse lekkernijen. En speciaal voor de kinderen; schminken, suikerspin en natuurlijk een Italiaans ijsje. De middag vindt plaats met subsidie van indebuurt033.

Grootouderdag is een internationaal initiatief van de Felini Foundation uit Amersfoort. Opa’s en oma’s spelen een belangrijke rol bij de overdracht van kennis bijvoorbeeld over muziek, bloemen, planten en de natuur.

Het vroeg opbouwen en onderhouden van een netwerk voorkomt eenzaamheid op latere leeftijd. De relatie tussen de grootouders en de kleinkinderen speelt hierin een belangrijke rol.

Op zaterdag 6 oktober vindt ook de feestelijke prijsuitreiking plaats van de Grootouderdag verhalenwedstrijd in de nieuwe openbare Bibliotheek van Deventer met als hoofdprijs een reis naar Italië.