HC Eemvallei MD1 wint Saturnus Topklasse Toernooi in Delft

    Op zondag 1 juli 2018 was het de beurt aan de top van de Nederlandse juniorenhockey in de D-lijn tijdens het Rabobank Saturnus D Toernooi voor TOP-klasse spelers. HC Eemvallei MD1 uit Amersfoort is, na spannende shoot-outs in de finalewedstrijd, kampioen geworden van dit TOP-klasse toernooi in Delft.

    De D1 meiden van HC Eemvallei waren zondag al om 9.00 uur in Delft aanwezig voor een spannende toernooidag. De poule waarin HC Eemvallei zat, bleek met Groningen, Spandersbosch en Almere zeer sterk. Na een eerste overwinning met 3-0 op Groningen MD1, speelden de meiden van HC Eemvallei gelijk tegen Spandersbosch MD1. De overwinning met 1-0 tegen Almere MD1 was goed voor de eerste plek in de poule.
    De kwartfinale tegen Deventer MD1 werd vervolgens gewonnen met 2-0. In de halve finale speelde HC Eemvallei voor de tweede keer tegen Spandersbosch. Dit keer wisten de meiden de wedstrijd echter naar zich toe te trekken na het nemen van strafballen. In de de finale trof HC Eemvallei opnieuw de MD1 uit Almere. Na een eindstand van 1-1 kwam de finalewedstrijd uiteindelijk aan op shoot outs.

    Tijdens de shoot outs scoorde HC Eemvallei drie keer, Almere miste er één en de keeper van HC Eemvallei MD1 wist er nog twee uit de goal te houden. Voldoende om het TOP-klasse kampioenschap binnen te halen en de beker mee naar Amersfoort te nemen. Voor de Eemvallei-meiden een mooie afsluiting van hun hockeyseizoen 2017/2018.

    DELEN