De leden van voetbalclub ASC Nieuwland hebben Remco Reiding benoemd tot voorzitter. De 42-jarige Amersfoorter was al bestuurslid en scheidsrechter bij jeugdwedstrijden.

‘ASC Nieuwland is met meer dan 750 leden de grootste club in de wijk’’, aldus Reiding. ‘We zijn ons bewust van onze maatschappelijke rol. We willen voor jong en oud een tweede thuis zijn, waar gezond bewegen, sportiviteit en gezelligheid voorop staan.’’

Reiding (42) houdt zich in het dagelijks leven als projectmanager bezig met het levend houden van de nagedachtenis aan oorlogsslachtoffers. Hij kreeg bekendheid door de opsporing van nabestaanden van Sovjetsoldaten, die op het Russisch Ereveld begraven liggen. Voor zijn opsporingswerk werd Reiding geridderd door de Nederlandse autoriteiten en onderscheiden door de president van Rusland. Hij werkt inmiddels ook voor Kamp Amersfoort.

Reiding is sportgek én gepokt en gemazeld in Amersfoort. Hij begon zijn carriere als sportverslaggever en algemeen verslaggever van de Amersfoortse Courant, waarna hij acht jaar correspondent in Moskou was. In 2012 keerde hij terug naar Nederland en ging in de Amersfoortse wijk Nieuwland wonen.

ASC Nieuwland kwam twintig jaar geleden tot stand als fusie van de voetbalclubs Amersfoortse Boys en Sova. De club had na het afscheid van Rob ter Mors in 2017 geen voorzitter meer. Het eerste elftal speelt in de zaterdag derde klasse en de oudste jeugd promoveerde afgelopen seizoen als eerste team uit Amersfoort naar (landelijk) divisieniveau.