Duurzaamheid gaat vaak over verbruik van spullen en energie. Maar ook de duurzaamheid van het lichaam is waardevol. De uitdrukking ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ wordt veel gehoord. Om hier aandacht aan te geven vinden van 1 tot 12 oktober de LeusdenFit-weken plaats. LeusdenFit is een meerjarenprogramma met als doel Leusdenaren meer bewust te laten zijn van een gezonde leefstijl.

Gedurende deze weken worden activiteiten georganiseerd waarbij voeding, een gezond gewicht, weerbaarheid, sport, buitenspelen en plezier beleven voorop staan. Zo geldt bij  sportverenigingen een rookvrije week, is er een assertiviteitstraining voor volwassenen en kunnen meiden van 13 tot 17 jaar een workshop volgen over make up en fashion.

In het kader van de LeusdenFit-weken vindt op woensdagochtend 10 oktober in de Struintuin een speciale Peuters in het Groen plaats van 9.30 – 11.30 u. Naast peuters zijn deze ochtend ook ouderen welkom om te genieten van de tuin, het spel en vooral het samenzijn. ‘Peuters in het Groen’ wordt ‘Samen in het Groen’.

In de Struintuin worden diverse kleine activiteiten uitgezet waarbij de kinderen en ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Er is ruimte voor creativiteit, een verhaal en beweging. Daarnaast kan worden ‘gepoeld’ naar waterdiertjes en is de modderkeuken open. De entree voor kinderen vanaf 1 jaar bedraagt 2,50 euro, inclusief beker drinken. Voor volwassenen is de toegang gratis. Koffie en thee zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar.