Na het succes van de eerste run over opblaasobstakels door de Amersfoortse binnenstad kon een tweede editie niet uitblijven. Op tweede paasdag, maandag 22 april (en vijf dagen voor Koningsdag) staan ‘s ochtends op het Eemplein honderden sportieve Amersfoorters -jong en oud- klaar voor een hardloopwedstrijd over opblaasobstakels.

De run is voor iedereen leuk om te doen, jong en oud. Voor kinderen geldt een minimum leeftijd van 6 jaar. Families en vriendengroepen beginnen vaak samen aan de uitdaging over 2,5 of 4 km. Het parcours met negen verschillende opblaasobstakels loopt over de Hooglandsedijk (alleen 4 km), via de Koppelpoort en door de Muurhuizen naar de Appelmarkt, Hof en Lieve Vrouwekerkhof en eindigt weer op het Eemplein. “Ben je weer op het Eemplein, dan wacht je nog een speciale hindernis”, zegt een van de organisatoren. “De laatste hindernis is een waterglijbaan op het Eemplein; heb je de bel laten rinkelen, dan ben je gefinisht.”

Deelnemers aan de 2,5 km betalen maar € 12,-, aan de 4 km € 15,-. Bij de inschrijving kan voor 2 Euro een Obstaclerun Amersfoort medaille worden besteld en voor 9 Euro een T-shirt als herinnering aan deze stoere run.