Wijkvereniging Leusden ZeT wil de vrijwilligers in het zonnetje die zich inzetten voor Leusden Zuid en de Tabaksteeg en heeft daarom drie wijkbewoners genomineerd voor de titel ‘Wijkvrijwilliger van het Jaar’. Het gaat om de volgende bewoners:

Sitty van de Pijpenkamp is zo’n typische wijkbewoonster die niet stil kan zitten en voor iedereen klaar staat. Ze is actief bij de EHBO, collecteert voor hart- en nierstichting, leert Nederlands aan nieuwe Nederlanders en geeft reanimatietraining. Allemaal onder het mom: ‘ik wil er zijn voor andere mensen’.

Gonny Reus is een topvrijwilliger bij Maxima’s. Ze staat altijd klaar als vrijwilliger bij evenementen en zoals Paul van der Spaa van Maxima’s zegt: ‘Ze is er als eerste en gaat pas als laatste weg als alles gedaan is’. Zo runde ze tijdens de laatste Kerstmarkt nog een actie voor de Voedselbank.

Rita Cloosterman is een van de drijvende krachten achter de wekelijkse koffieochtend van Leusden ZeT. Daarnaast staat ze klaar voor veel ouderen in de wijk. Zo is actief als ouderen- en veiligheidsadviseur namens de Ouderenbonden. Maar ook helpt ze velen met de belastingaangifte en helpt mensen die net wat meer hulp nodig hebben.

Met de verkiezing van de Wijkvrijwilliger van het Jaar wil de wijkvereniging de mensen eren die zich vrijwillig inzetten om de wijk nog mooier te maken, mensen met elkaar verbinden, het gemeenschappelijk plein onderhouden, boodschappen voor elkaar doen, of een nieuw bewonersinitiatief opzetten. ‘Zo veel mensen helpen elkaar en dragen daarmee hun steentje bij aan een mooie en gemeenschappelijke wijk. Graag willen we die mensen bedanken voor hun inzet en roepen bewoners daarom op om hun wijkvrijwilliger van het jaar te nomineren’, licht Martijn Kleppe, voorzitter van Leusden Zet, toe. Een commissie kiest de uiteindelijk winnaar en roept wijkbewoners op om hen te adviseren door een voorkeur door te geven via www.leusdenzet.nl

Tijdens de nieuwjaarsborrel van Leusden ZeT op zaterdag 12 januari 2019 maakt wethouder Erik van Beurden de Wijkvrijwilliger van het Jaar bekend.