Vijftig jongeren uit verschillende kerken in Amersfoort en Leusden gaan in de nacht van Goede Vrijdag (19 april) op Stille Zaterdag actie voeren voor daklozen, vluchtelingen, mensen die eenzaam zijn, mensen die moeten werken… mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het is uitwerking van de ‘paasgedachte’ onder het motto: Standby & Standup. Burgemeester Bolsius zal vrijdag 19 april om 19 uur persoonlijk het startschot geven. De complete actie is rechtstreeks te volgen tijdens een vijftien uur (!) durende uitzending via radio en televisie bij de regionale omroep EVA.

Alles is te zien en te horen in een marathonuitzending bij EVA radio en tv. Nog niet eerder is op een dergelijke manier een live-nachtuitzending gerealiseerd. De project sluit na af met een feestelijk paasontbijt op zaterdagmorgen 20 april voor senioren; waarbij de vijftig jongeren zorgen voor zachte eitjes, verse jus d’orange, een goed verhaal en gezellig gezelschap.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden als gast of donateur: https://www.geef.nl/nl/actie/standup-by/donateurs. Volg de jongeren vooraf via Facebook of Instagram (@standby.standup).

De uitzending is de hele nacht op de radio te beluisteren via 89.2 FM of 105.2 FM, te bekijken via EVA Visual Radio of op EVA TV (via digitale televisie).