24 uur lang op school zijn, wakker blijven en samen met je klasgenoten heel veel lessen volgen. Op donderdag 13 december gaan de studenten van het Gezondheidszorg College in Amersfoort er aan geloven. Dan start namelijk om 10.00 uur de 24-uurs lesmarathon. Ongeveer 50 studenten nemen aan deze marathon deel, waarbij zij 24 uur lang allerlei lessen gaan volgen. Studenten laten zich hierbij sponsoren voor elk uur dat zij tijdens deze marathon les hebben. 
Docent Cisca Klein Middelink is initiatiefnemer van deze actie. “Het idee van de 24-uurs lesmarathon kwam naar aanleiding van een opmerking die een paar studenten een aantal weken eerder maakte. Ze wilden met elkaar op vakantie en vroegen of ze niet een nachtje op school mochten slapen. Toen ik dit hoorde van een collega en de Burgerweeshuis-actie dichterbij kwam, was het idee snel geboren.” 
Campus in actie
Sinds enkele weken zijn alle studenten van de campus van ROC Midden Nederland in Amersfoort in actie. Tot en met 20 december 2018 wordt er geld ingezameld voor Stichting Het Burgerweeshuis Amersfoort. Studenten en medewerkers verzinnen in deze periode hun eigen acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit kan van alles zijn: van een sponsorloop, een feest organiseren en koekjes verkopen. De 24-uurs lesmarathon is dus één van deze acties.
Stichting Het Burgerweeshuis 
Het Burgerweeshuis is een Amersfoortse stichting die kinderen en jongeren uit éénoudergezinnen helpt. Bij deze gezinnen speelt ook nog andere problematiek, zoals verslaving oid. Deze kinderen worden door verschillende zorg en welzijn instanties bij Burgerweeshuis aangemeld. Inmiddels heeft de stichting meer dan 160 jongeren in haar bestand. Deze kinderen krijgen van Burgerweeshuis jaarlijks kleedgeld, verjaardagsgeld, eindejaarsgeld en ze mogen 3 keer in 5 jaar op vakantie.