Nationaal Militair Museum in Soest is het ‘Leukste uitje van Utrecht’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Utrecht 2019’. Vertegenwoordigers van het museum ontvingen vanavond de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Stichting Waterlijn Amersfoort in Amersfoort kreeg de zilveren award en Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche de bronzen award. 


Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het ‘Leukste uitje over de grens’. In totaal werden ruim 63.000 stemmen uitgebracht. 


Nationaal Militair Museum in Soest scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2019. Een greep uit de reacties over de winnaar:  ‘Bij elk bezoek ontdekken we weer nieuwe dingen en de speciale evenementen en zeker ook voor kinderen maken het compleet’