De beste sportfoto van Amersfoort is door Ria Rietveld gemaakt. Dat werd maandagavond tijdens het druk bezochte Sportgala Amersfoort 2018 in de Rabobank Theaterzaal van Flint bekendgemaakt.

De Amersfoortse hobbyfotograaf behoorde met Odile Verzantvoort, Ries de Beer en Tamara Boneschansker tot de vier genomineerden voor de verkiezing ‘Beste sportfoto van Amersfoort’.

Zij namen met tien andere fotografen deel aan de fotowedstrijd die voor de eerste keer door de sportkrant Kei In Sport werd georganiseerd. De jury, bestaande uit Gerard de Jong, Arjan Klaver en Erik Jagt, had uit totaal 47 ingezonden foto’s een keuze gemaakt.
Nadat alle foto’s op een groot scherm waren getoond, overhandigde Klaver de gelukkige winnares een grote beker, beschikbaar gesteld door Dennis van Bemmel (VB Sportprijzen). Naast de bokaal ontving Rietveld die met een foto van een kanopolotoernooi eerste werd, vier andere prijzen.

Zij mag een half jaar lang gratis op een scooter van Pronto rijden, een diner (voor 2 personen) bij Lazy Louis nuttigen en een lunch voor vier personen bij Spar City Amersfoort ophalen. Verder kreeg zij een grote lijst met daarin de winnende foto van Gerard de Jong.

Het jurylid had ook een fotolijst geregeld voor Ries de Beer (2e met een foto van een zwemmer tijdens de Keistad Triathlon), Odile Verzantvoort (3e met een foto van atlete Femke Bol die maandag de prijs van de afwezige fotograaf in ont-vangst nam) en Tamara Boneschansker (4e met een foto van een steepleloper). Het drietal ontving ook een lunch voor vier personen van Spar City Amersfoort.