39,4 procent van de Utrechters die zorgverzekeringen vergelijken, doet dit via een mobiel apparaat. Dit blijkt uit bezoekersdata van online platform Independer, dat het gedrag van bezoekers in de afgelopen maand analyseerde. Landelijk genomen vergelijken mensen in 41,6 procent van de gevallen via een mobiel apparaat. Utrecht heeft, van alle provincies, het laagste percentage aan ‘mobiele vergelijkers’.

Sinds 12 november mogen Nederlanders weer overstappen van zorgverzekeraar. Na één maand vergeleek Independer de keuzes die consumenten op haar website maakten met de eerste ‘overstap maand’ van vorige jaren.

Utrechters vergelijken relatief gezien vaakst via desktop pc
Utrechters die afgelopen maand zorgverzekeringen vergeleken, deden dit voornamelijk via een desktop computer. 60,6 procent vergeleek namelijk via een ‘reguliere’ computer. Dit percentage ligt ruim twee procentpunten hoger dan het landelijk gemiddelde van 58,4 procent, waarmee Utrecht dé desktop-provincie is als het aankomt op het vergelijken van de zorgverzekering voor komend jaar.

Hoe Utrechters vergelijken
In de data-analyse werd gekeken in hoeverre het aantal vergelijkingen afwijkt van het landelijk gemiddelde per inwoner. Utrechters blijken het vergelijken aardig onder de knie te hebben. Het aantal vergelijken ligt namelijk 22% boven het landelijke gemiddelde.

Er werd ook gekeken hoe verschillende dekkingsvormen vergeleken worden. Inwoners van Utrecht vergelijken het vaakst een complete zorgverzekering. Het percentage Utrechters dat een completere zorgverzekering vergelijkt op basis-, tand én aanvullende dekkingen, komt neer op 38,3%. In Utrecht vergelijkt 26,1% uitsluitend de basisdekking. 21,4% vergelijkt de basisverzekering én andere aanvullende dekkingen. 14,2% vergelijkt in Utrecht de basis- en tandartsdekking.