Afgelopen vrijdag 1 maart, werd alweer de 50e EVA Sport gepresenteerd door Arjan Klaver, deze maal met side-kick Jaap Hengeveld. En zoals gebruikelijk zat het tempo er weer gelijk goed in. Het jubileum werd tussen neus en lippen even genoemd, maar daarna was het weer sport wat de klok sloeg. In het eerste uur van Mediagroep EVA Sport was er contact met Pelle Bolsius die zaterdag 2 maart de 500 in Heerenveen de Viking Race ging schaatsen. Pelle wist bij de wedstrijden uiteindelijk 4x brons te halen. 


Verder onder andere een gesprek met René Koch van Rugbyclub Eemland over de Stichting Rugby College Amersfoort, die jonge talenten van Het Nieuwe Eemland mogelijkheden geeft sport met onderwijs te combineren. Daarna een gesprek in de studio Benjamin Post van Altis Atletiekvereniging, de kersverse Nederlands Kampioen Cross bij D-junioren.  


In het tweede uur van Eva Sport kwam Jorn van Seventer van A-dance aan het woord over de danssport die in 2024 Olympisch gaat worden, iets wat dan mogelijk ook gaat gelden voor sportklimmen, skateboarden en golfsurfen. Ten slotte in de studio Robert van Spronsen van de Amersfoortse Roeivereniging Hemus over de Amstel Head of the River, de grote roeiwedstrijd die plaatsvindt in het weekeinde van 16/17 maart. Uiteraard was er weer de “clubwatch” met Ilja Volkers en werd er afgesloten met de wekelijkse TOTO. 


Kortom, het was weer een bomvolle uitzending met bijzondere en spraakmakende gasten. EVA sport is iedere vrijdagavond te horen van 20:00 tot 22:00.